torsdag 15 december 2016

Lucka 15, julkalendern 2016

Rubus idaeus 'Golden Autumn'

Hösthallon

I lucka 15 har vi det gula hösthallonet 'Golden Autumn'Hösthallon är en nyare typ av hallon som blommar och ger bär också på årsskotten. Växer till ca 120 cm höjd med många kraftiga skott. Bären kommer under lång tid från slutet av augusti tills ordentlig frost i oktober.

Den gula sorten Golden Autumn har överraskat oss mycket positivt här på plantskolan. Den har goda stora gula bär, är tidig och ger rikligt med bär. Golden Autumn är helt självpollinerande. För att få stor skörd i våra trakter är det bra om man planterar på varm plats med många värmetimmar.

Reservera med julrabatt:

Ett hösthallon till julklapp? Reservera växterna som finns beskrivna i plantskolans julkalender nu för vårplantering 2017. Maila in din reservation senast 31.12.2016. Du kan reservera nu genast och fylla på med fler växter vartefter, eller så väntar du tills slutet på kalendern och sänder in alla på en gång. Vill du ha vår pdf-reservationsbekräftelse att ge i julklappskuvertet bör du dock reservera senast den 23 december. Växterna kan hämtas ut från plantskolan fr.o.m. 2 maj 2017.

Alt. 1. 1 st 'Golden Autumn': -10% från normal pris 12 €
Alt. 2. 5 st 'Golden Autumn': 54 €, alt. 2 kan du om du vill betala direkt efter bekräftelsen för ytterligare -5%.
Reservera via email: wiplant(at)tawi.fi  

Jultips!


Såhär i juletid bakas det ju en hel del, och vad är då bättre än att kunna dekorera med spännande och ovanliga bär? Styckfrys hallonen så är de mycket fina att dekorera t.ex. tårtor med. Blanda både gula och röda bär om du vill.Ta gärna del av förra årets julkalender också ifall du missade den då. Då fanns bl.a. ett inlägg om röda hösthallonet Polka.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar